Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Terrorháború Izrael ellen: mi történik most?
  2023-10-08 21:30:38, vasárnap
 
 







TERRORHÁBORÚ IZRAEL ELLEN: MI TÖRTÉNIK MOST?
Origo2023.10.07. 18:46


Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre. Óriási a baj, és egyre több a kérdőjel. Közben eddig legkevesebb 100 izraeli halálos és ezer sebesült áldozata van az izraeli mentőszolgálat és a kórházak szombat délutáni közlése szerint. Késő délután megkezdődött az izraeli válasz: az izraeli hadsereg rakétákkal támadja a Gázai övezetben a terroristák állásait, és a hadsereg közleménye szerint többszáz terroristát megöltek Izrael területén. Mi a Hamász? Miért támadta meg Izraelt, és mi jön most? Szakértőt kérdeztünk, és összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket!


Rendkívüli hír
Izrael az Egyesült Államok segítségét kéri, nagy a baj

A palesztin-izraeli konfliktus rég követelt egyszerre annyi izraeli áldozatot, mint a Hamász szombat reggeli támadása. Több ezer rakétát lőttek ki a zsidó államra, a szervezet harcosai behatoltak izraeli területekre, ahol több civilt megöltek. A támadás mindenkit váratlanul ért.

A támadásnak - szombat délután hat órakor - már legalább 100 áldozata és 1000 sebesültje van, de ezek a számok még biztos, hogy emelkedni fognak.

Eközben a másik oldalon a palesztin média 160 halottról és több mint 1000 sebesültről számolt be a Gázai övezet kórházaiban szombat reggel óta. Az Egyesült Államok - amelynek demokrata vezetése az elmúlt években többször cserben hagyta Izraelt - azt ígéri, hogy biztosít mindent Izraelnek a védekezéshez, Oroszország pedig azonnali tűzszünetre szólított fel.


Mi történt szombat hajnalban Izraelben?

Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre - jelentette a helyi média szombat reggel. Az izraeli hadsereg helyi egységei, kommandósok és helyi biztonságiak tűzharcokat folytatnak a behatolt gázai merénylőkkel, akik a helyi lakosok otthonait próbálják támadni és elfoglalni, több épületet sikerült birtokba venniük, ott véres csaták folynak az izraeli biztonságiakkal. Mohammed Deif, a Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője azt közölte, hogy

mintegy ötezer rakétát indítottak szombat reggel Izrael felé.


Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én.Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber





Rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, valamint az ország középső részén Rison Lecionban és Ramléban is becsapódott lövedék, Jeruzsálemből légvédelmi riasztást jelentettek.


Túszokat tartanak fogva a terroristák

Az izraeli N12 hírcsatorna beszámolója alapján jelenleg mintegy 50 izraeli túszt tartanak fogva a Hamász fegyveresei. A jelentés alapján a túszokat a Be'eri kibuc étkezőjében tartják fogva. A kibuc Izrael déli részén, a Negev-sivatag északnyugati részén található, a Gázai övezet keleti határának közelében.

Az egyik helyi lakos a hírcsatornának arról számolt be, hogy a kibucban lévő otthonában egy biztonságos szobában van, és "sok lövést" hall a közelben. Eközben egy másik déli lakos azt mondja, hogy felesége és lányai eltűntek, és hogy a felesége telefonját - amelyet nem vesz fel - a Gázai övezet déli részén lévő Khan Younisba követte nyomon. Azt mondja, attól tart, hogy a családját elrabolták Gázába. Ezeket a jelentéseket Izrael hivatalosan nem erősítette meg. A hírcsatorna azonban arról számolt be, hogy a Hamász férfiakat és nőket, fiatalokat és időseket, civileket és katonákat rabolt el a Gázai övezetbe.


Gázai övezetForrás: Origo





A gázai övezet és az uralmin lévő terroristák, a Hamász

A Gázai övezet a világ egyik legsűrűbben lakott területe, Izrael és Egyiptom között helyezkedik el. A területet nem az Izrael és más országok által leginkább tárgyalópartnernek tekintett Palesztin Hatóság ellenőrzi, hanem a Hamász palesztin terrorszervezet.

A Hamász a Muszlim Testvériség nevű terrorszervezet palesztin ágából vált ki az 1980-as évek végén. A Hamász célja, hogy iszlám államot hozzon létre Izrael területén.


A Hamász fegyveresei a Gázai övezetben.Forrás: EPA





A Gázai övezetből 2005-ben kivonult az izraeli hadsereg illetve felszámolták a területen a zsidó telepeket is. Ezt követően blokád alá vonták a területet. A Hamász 2006-ban vette át a hatalmat a gázai övezetben a Fatah nevű korrupt szervezettől egy választáson.


Mit lehet tudni a mostani támadásról?

Az Origo az eseményekkel kapcsolatban megkérdezte Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, aki elmondta, hogy a mostani akció fedőneve arab részről Al-Aksza vihar, és láthatjuk, hogy támadást hajtottak végre a szárazföldről, a levegőből és a tengerről. Az izraeli kormány és vezérkar is összeült, és az első lépések egyikeként lezárták Gáza térségét, és hajózási tilalmat vezettek be. A szakértő rámutatott, hogy 14 települést támadtak meg a palesztin fegyveresek, ezek közül hármat el is foglaltak. Izrael és a Nyugat a Hamászt terrorszervezetként tartja számon. A szakértő szerint egy probléma van, hogy

most úgy támadtak a palesztinok, hogy előtte napokon át nem támadtak, csend volt. Ez újdonság volt az 1973-as, ötven évvel ezelőtti háborúhoz képest, mert akkor napi összecsapások voltak.

Izraelben akkor vallási ünnep volt, nem figyeltek oda, most viszont egyszerre támadtak, jóval előkészítettebb akcióval, és Izrael számára ez így egy taktikai vereséget is jelent. A nagy kérdés most az, hogy mi lesz a háború után? Nógrádi György leszögezte:

egyértelmű, hogy a háborút Izrael megnyeri, de ha nagyon kemény izraeli csapások lesznek, és nagyon kemény izraeli ellenlépések lesznek, akkor a palesztinok jelentős része fel fog lázadni Izrael ellen, és az arab országok számára is megnehezül az együttműködés Izraellel.


Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én.Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber





Honnan volt ennyi rakétája a Hamásznak?

Nógrádi György az Origónak kifejtette, hogy

rengeteg katonai üzem működik a Gázai térségben, ez a világ legsűrűbben lakott területe.
már a gyerekeket és a nőket a palesztinok elküldték máshová, mert nyilvánvaló volt, hogy lesz egy izraeli ellencsapás.
ma a világpiacon bárki bármennyi fegyvert be tud szerezni.
a Hamász óriási katonai támogatást kapott és kap Irántól.

Nógrádi György szerint most

a Hamász célja az, hogy az eddigi izraeli politikát megtorolják, legalábbis a terrorszervezet megfogalmazása szerint.

Az sem utolsó szempont, hogy évekkel ezelőtt az Al-Aksza mecset körül kialakult helyzetnek ma is van relevanciája. Az Al-Aksza jelenlegi felállásban a fedőneve az akciónak, az Al-Aksza brigádok pedig arra utal, hogy fegyveres összecsapások voltak még évekkel ezelőtt az Al-Aksza mecset környékén, ahol palesztinok haltak meg, így az Al-Aksza név a palesztinok számára szimbóluma az izraeli támadásoknak.


Az izraeli határrendőrséggel összecsapó palesztinok felgyújtott barikáddal zárnak le egy utat a 19 éves palesztin Labíb Dumaidi temetése közben a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Huvarában 2023. október 6-án.Forrás: MTI/AP/Nászer Nászer





Ötven évvel ezelőtt is megtámadták Izraelt

Nógrádi György arról is beszélt lapunknak, hogy óriási kérdés az, hogy

hol volt és mit csinált a hírszerzés, és hogyan lehetséges az, hogy 50 év után újra megtámadták úgy Izraelt, hogy erre nem volt felkészülve?

A szakértő rávilágított, hogy

pontosan 50 évvel ezelőtt tört ki a jóm-kippuri háború, ahol Izrael tudta, hogy a Szovjetunió által támogatott Egyiptom és Szíria meg fogja támadni, de nem mert mozgósítani, mert az előző mozgósítás annyi pénzbe került, hogy abból indultak ki, hogy megviselné az izraeli költségvetést.

A háborúban akkor győzött Izrael, aminek egyik döntő oka az Ariel Saron tábornok - későbbi izraeli miniszterelnök - által vezetett sikeres ellentámadás volt, amely megroppantotta az egyiptomi és szíriai hadsereget.


Mi lesz ezután Izraellel?

Nógrádi György szerint az egyik nagy kérdés az, hogy ez a háború hogyan fogja befolyásolni Izrael eddigi sikeres béketárgyalásait az arab államokkal, különös tekintettel az elmúlt hetekben, főleg az ENSZ közgyűlésén lefolytatott szaúd-arábiai-izraeli tárgyalásokra milyen hatással lesz.

Jelenleg nagyon jó az egyiptomi-izraeli viszony, de meglátjuk majd, hogy az egyiptomi vezetés változtat-e a politikáján.


Így reagált a nemzetközi közösség

Charles Michel, az EU Tanácsának elnöke azt írta az X platformon (korábban Twitter): az Izrael és az izraeli lakosság elleni "válogatás nélküli támadások" ártatlan polgárokat sújtanak terrorral és erőszakkal. Az EU szolidáris az izraeli néppel ebben a szörnyű pillanatban - tette hozzá.

Karl Nehammer osztrák szövetségi kancellár szintén az X-en azt írta: "Határozottan elítélem a Hamász ma reggel óta Izrael és ártatlan civilek elleni terrortámadását. Izraelnek joga van megvédeni magát az ilyen alattomos és tömeges támadásokkal szemben. Védtelen civilekre rakétákat lőni brutális terror, és soha nem eszköz a politikai problémák megoldására. Izrael biztonsága Ausztria számára nem tárgyalási alap."

Annalena Baerbock német külügyminiszter (aki a palesztinokkal rendkívül engedékeny német Zöldek vezetője) most szintén elítélte a Gázából Izrael ellen intézett támadásokat. "Az ártatlan emberek elleni erőszaknak, a rakétatámadásoknak azonnal véget kell vetni. Teljes mértékben szolidárisak vagyunk Izraellel, amelynek a nemzetközi jog szerint joga van megvédeni magát a terrorral szemben" - írta az X-en.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke "a terrorizmus legmegvetendőbb formájáról" beszélt.

Olaszország is támogatja Izrael önvédelemhez való jogát. A római kormány szintén a leghatározottabban elítéli a "terrort és az ártatlan civilek elleni folyamatos erőszakot" - áll Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hivatalos rezidenciájának szombaton kiadott közleményében. "A terror soha nem fog győzedelmeskedni" - írták.

James Cleverly brit külügyminiszter szintén az X-en közölte: "az Egyesült Királyság egyértelműen elítéli a Hamász által izraeli civilek ellen elkövetett szörnyű támadásokat. Az Egyesült Királyság mindig támogatni fogja Izrael jogát, hogy megvédje magát".

José Manuel Albares spanyol külügyminiszter pedig azt írta a X-en: "határozottan elítéljük a Gázából Izrael ellen elkövetett nagyon súlyos terrortámadásokat. Elborzaszt bennünket ez a válogatás nélküli erőszak. Minden szolidaritásunk az áldozatoké."

Az ukrán külügyminisztérium szintén az X-en közölte: "Ukrajna határozottan elítéli az Izrael elleni folyamatos terrortámadásokat, beleértve a Jeruzsálemben és Tel-Avivban civilek ellen elkövetett rakétatámadásokat". Ukrajna támogatja Izraelt abban a jogában, hogy megvédje magát és népét.

Oroszország mindkét féllel és az arab országokkal is kapcsolatban áll az Izrael és a palesztinok közötti konfliktus eszkalálódása miatt. "Magától értetődik, hogy mindig önmérsékletre szólítunk fel" - idézi az Interfax hírügynökség Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettest.


Mennyire súlyos az izraeli helyzet?

Az Origo megkérdezte Nógrádi Györgyöt, hogy mennyire súlyos az izraeli helyzet. A szakértő szerint nagyon fontos lesz, milyen lesz az amerikai és orosz reakció. Hozzátette: érdekes megnézni, hogy az az Európai Unió, amely az elmúlt években rendkívül kritikus volt Izraellel szemben, - és rendre a palesztinok mellé állt (a szerk.) - hogyan reagált most. Nagy-Britannia már nem tagja az EU-nak, a NATO-nak igen, ugyanakkor a brit miniszterelnök a német vezetésen keresztül elítélte a palesztin támadást. Színre lépett a német külügyminiszter is, aki bejelentette, hogy azonnali tűzszünetre van szükség, ilyet azonban a háború első perceiben rendkívüli butaság mondani - vélte a szakértő.

Demkó Attila, az MCC szakértője pedig a Facebookon közzétett bejegyzésében rögzítette, hogy

a Hamasz támadása jóval komolyabb minden korábbinál.

Hozzátette azt is, hogy

ami ma van annyival rosszabb, hogy sok háború nem "választott" háború lesz, hanem bele van kódolva a rendszerbe a demográfiai robbanás és a klímaváltozás miatt.


Ez a háború hogyan hathat az ukrajnai háborúra?

Nógrádi György lapunknak elmondta, hogy Izrael eddig rendkívül óvatos volt, és jó kapcsolatokat próbált fenntartani mind Ukrajnával, mind Oroszországgal, mert mindkettőben él zsidó kisebbség.

Miután látjuk mi történik most, az ukránok bejelentették, hogy felvették a kapcsolatot az izraeli ukrán nagykövetséggel, hogy mi történt az Izraelben élő ukrán állampolgárokkal. Érdekes, mert nem mondják ki, hogy zsidókkal. Nyilvánvaló, hogy ukrán állampolgár izraeli zsidók ugyanúgy élnek, mint a többi zsidó Izraelben, de az ukránok már ebből is elkezdtek propagandát csinálni. Hogy ő törődik az állampolgáraival, de látjuk, hogy ez nem így van.


Magyarország elítéli az Izraelt ért terrortámadást

Magyarország elítéli az Izraelt szombat hajnalban ért terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki a veszteségek miatt

- írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter közölte, hogy

a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak.

Az Izraelben tartózkodó magyarokat arra kérik, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez - írta a miniszter, megjegyezve, hogy eddig még nem érkezett segélykérés. Szijjártó Péter kiemelte, hogy

Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a brutális terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki Izrael kormányának és az izraeli népnek az őket ért veszteségek miatt.

Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről

- írta a miniszter.


Egyiptom közvetíteni próbál a Hamász és Izrael között

A legfrissebb hírek szerint Egyiptom közvetíteni próbál a Hamász és Izrael között a szombat reggel kitört súlyos fegyveres konfliktus eszkalációjának megfékezésére. Szaúd-Arábia és az ENSZ emberi jogi főbiztosa is a polgári lakosokkal szembeni erőszak azonnali beszüntetésére szólította fel a feleket hírügynökségi jelentések szerint.

Egyiptom "intenzív kapcsolatokat" folytat "befolyásos" nemzetközi felekkel a folyamatban lévő palesztin-izraeli eszkaláció megállítása érdekében. Az egyiptomi külügyminisztérium szóvivőjének szombati közleménye alapján Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter a "súlyos palesztin-izraeli eszkaláció" miatt telefonon egyeztetett Josep Borrell európai uniós külügyi főképviselővel.

Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa az erőszak azonnali leállítására szólított fel a Gázai övezetben és annak térségében, miután az övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet az elmúlt évek legnagyobb támadását intézte Izrael ellen.

Ez a támadás borzalmas hatással van az izraeli civilekre

- mondta Türk egy nyilatkozatában.

Polgári lakosok soha nem lehetnek támadások célpontjai

- tette hozzá.

Elítélte a támadást egyebek között India, Franciaország és a NATO is.

A kapcsolataik normalizálásáról Izraellel éppen ezekben a hónapokban tárgyaló Szaúd-Arábia a palesztinok és Izrael közötti ellenségeskedés "azonnali beszüntetésére" szólított fel. A kapcsolatok normalizálásáról folyó tárgyalásokon mindkét ország legfontosabb szövetségese, az Egyesült Államok közvetít.

A királyság külügyminisztériuma közleményben szólított fel a civilekkel szembeni erőszak kerülésére és önmérséklet gyakorlására. "A megszállás folytatása, a palesztin nép törvényes jogainak megtagadása és a hitbéli szentségei elleni szisztematikus provokációk megismétlődése a feszültségek elmérgesedéséhez vezethet" a szaúdi közlemény szerint.


Irán üdvözölte a terrortámadást

Az Irán támogatását élvező Hezbollah libanoni síita szervezet üdvözölte és "hősiesnek" nevezte a Hamász terroristáinak Izrael elleni támadását. Közölték, hogy közvetlen kapcsolatot tartanak fenn a palesztin vezetőkkel a palesztin területeken belüli és kívüli műveletek "folyamatos értékelése" végett. A Hezbollahot az Egyesült Államok, Németország, az Egyesült Királyság, Izrael és még az Arab Liga is terrorszervezetnek minősíti.

Ali Hamenei ajatollahnak, Irán legfelsőbb politikai és vallási vezetőjének az egyik katonai tanácsadója is üdvözölte a Hamász "bátor offenzíváját" Izrael ellen az Isna iráni hírügynökség jelentése szerint.

Támogatjuk ezt a bátor, al-Aksza fedőnevű hadműveletet, és biztosak vagyunk abban, hogy az ellenállási front is támogatja

- közölte Jahja Rahim-Szafávi tábornok, a Forradalmi Gárda elitalakulat parancsnoka. A teheráni külügyminisztérium közleménye szerint

a Hamász támadása a palesztinok egyre nagyobb önbizalmának a jele Izraellel szemben.

Ebben a hadműveletben a meglepetést és más elemeket is kombinálva használtak, ami jelzi a palesztinok önbizalmát a megszállókkal szemben

- közölte Nasszer Kanaáni szóvivő, akit szintén az Isna idézett.


Kapcsolódó cikkek

Ötezer kilőtt rakéta, rengeteg halott, véres harcok az utcán - kitört az újabb háború
Link

Itt van Törökország és Egyiptom drámai bejelentése
Link

Erre senki sem számított: itt az iráni háborús üzenet
Link

Drámai bejelentést tett az izraeli hadsereg, nagy a baj
Link

Szijjártó Péter: Regisztráljanak konzuli védelemre az Izraelben tartózkodó magyar állampolgárok
Link



Link



Sokkoló videókon az izraeli válaszcsapás ereje a Gázai övezetben - 2023.10.09.

Link










 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: győzedelmeskedni, állampolgárokkal, elmérgesedéséhez, normalizálásáról, béketárgyalásait, állampolgáraival, külügyminiszter, legmegvetendőbb, terrortámadását, nagykövetséggel, terrorszervezet, előkészítettebb, nyilatkozatában, összegyűjtöttük, biztonságiakkal, szolidaritásunk, nagykövetséghez, ellenségeskedés, rezidenciájának, eszkalációjának, regisztráljanak, együttérzéséről, terrortámadást, miniszterelnök, főképviselővel, oroszországgal, szisztematikus, beszüntetésére, megismétlődése, megfogalmazása, terroristáinak, palesztinokkal, hírcsatornának, megroppantotta, mentőszolgálat, településekre, izraeli mentőszolgálat, kórházak szombat, izraeli válasz, izraeli hadsereg, terroristák állásait, hadsereg közleménye, legfontosabb részleteket, palesztin-izraeli konfliktus, zsidó államra, szervezet harcosai, támadás mindenkit, másik oldalon, palesztin média, elmúlt években, helyi média, behatolt gázai, Terrorháború Izrael, TERRORHÁBORÚ IZRAEL ELLEN, TÖRTÉNIK MOST, Egyesült Államok, Mohammed Deif, Mohamed Szaber, Rison Lecionban, Khan Younisba, Palesztin Hatóság, Muszlim Testvériség, Nógrádi György, Labíb Dumaidi, Nászer Nászer, Ariel Saron, Charles Michel, Karl Nehammer, Annalena Baerbock, Gázából Izrael, Európai Bizottság, Giorgia Meloni, James Cleverly, Egyesült Királyság, José Manuel Albares, Mihail Bogdanov, Nógrádi Györgyöt, Európai Unió, Demkó Attila, Szijjártó Péter, Számeh Sukri, Josep Borrell, Volker Türk, Arab Liga, Jahja Rahim-Szafávi, Forradalmi Gárda, Nasszer Kanaáni,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A sors  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem számIt  Reggel van  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png férfi  Egy maradéktalanul uralt világ  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nevem  Facebookon kaptam  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Fekete István - Akác  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A sors  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Soha ne kedvezz...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Idő  Nem tudhatod  Az igazi szeretetért rendszeri...  A boldog családok mind hasonló...  Png ház  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
izraeli mentőszolgálat, kórházak szombat, izraeli válasz, izraeli hadsereg, terroristák állásait, hadsereg közleménye, legfontosabb részleteket, palesztin-izraeli konfliktus, zsidó államra, szervezet harcosai, támadás mindenkit, másik oldalon, palesztin média, elmúlt években, helyi média, behatolt gázai, helyi lakosok, izraeli biztonságiakkal, ország középső, jelentés alapján, kibuc Izrael, egyik helyi, hírcsatornának arról, kibucban lévő, biztonságos szobában, másik déli, felesége telefonját, családját elrabolták, jelentéseket Izrael, hírcsatorna azonban, gázai övezet, uralmin lévő, világ egyik, 1980-as évek, zsidó telepeket, gázai övezetben, mostani támadásról, eseményekkel kapcsolatban, mostani akció, izraeli kormány, első lépések, szakértő rámutatott, palesztin fegyveresek, szakértő szerint, taktikai vereséget, nagy kérdés, háború után, háborút Izrael, palesztinok jelentős, arab országok, együttműködés Izraellel, világ legsűrűbben, palesztinok elküldték, izraeli ellencsapás, világpiacon bárki, eddigi izraeli, terrorszervezet megfogalmazása, palesztinok számára, izraeli támadásoknak, izraeli határrendőrséggel, ciszjordániai Náblusz, szakértő rávilágított, jóm-kippuri háború, előző mozgósítás, izraeli költségvetést, háborúban akkor, egyik nagy, háború hogyan, arab államokkal, elmúlt hetekben, egyiptomi-izraeli viszony, egyiptomi vezetés, nemzetközi közösség, izraeli lakosság, izraeli néppel, szörnyű pillanatban, ilyen alattomos, politikai problémák, palesztinokkal rendkívül, ártatlan emberek, terrorral szemben, terrorizmus legmegvetendőbb, római kormány, ártatlan civilek, terror soha, válogatás nélküli, arab országokkal, palesztinok közötti, izraeli helyzet, palesztinok mellé, brit miniszterelnök, német vezetésen, palesztin támadást, német külügyminiszter, háború első, demográfiai robbanás, klímaváltozás miatt, ukrajnai háborúra, ukránok bejelentették, izraeli ukrán, többi zsidó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2584
  • e Hét: 22403
  • e Hónap: 62224
  • e Év: 240099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.